>Kıymalı Pide : Çakma Yemek

>

Hergün yemek yapmak ne kadar sıkıcı bir iş değil mi…
Yemek yapmayı genel olarak seviyorum ama ne yapacağını bilememek insanı çok daraltıyor. Böyle durumlarda ben “çakma” yemeklere yöneliyorum. Yani ev yapımı hamburger, iskender gibi :)) Tabii ki gerçeği gibi olmuyor, özellikle iskenderin başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef. Eğer bunlar da olmazsa zaten eşimle ortak favorimiz makarna türevleri veya noodle çeşitleri oluyor menüde. Kendi kendime makarna sosları uyduruyorum, ama genelde araştırıp yapıyorum. Geçenlerde ıspanak soslu yapmıştım, tavsiye ederim süper oluyor. En azından farketmeden sebze yemiş oluyor insan.

Anlayacağınız üzere hiç annemin kızı olamadım ben. Annem brokoli, pırasa gibi şeylerle hayatını geçirebilir; iki hafta et yemese aramaz, gizli vejeteryan gibi birşeydir. Babamda da şeker olduğu için aynı şekilde beslenir. Ama erkek kardeşim ve ben kesin hastanede karışmışız :)) Kebap, fast-food ne olursa, öyle diyeyim çok da ayrıntıya girmeyeyim. Bu aralar kardeşim işi dolayısıyla çok şehir dışına çıkıyor ve Urfa artık en sevdiği yer, tabii ki yemeklerinden dolayı :))

Neyse konuyu uzattım dün “ne pişireceğim Allah’ ım bugün yaa” günümdeydim kıymalı pide yaptım. Tarif marifetteyze‘ den. Hamurla oynamak insanı rahatlatıyor, arada yapmalı. Hatta bu yazımda anlattığım  bohça mantıdan veya normal mantıdan yapmalıyım yine bir ara.
Reklamlar
Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: