>Örgü Turban

>

orgu_turban

Hani yaş almış ama yaşlanmamış teyzeler vardır; renk renk turbanlar takarlar, kırmızı rujları dudaklarından eksik olmaz. Sokakta görünce saygıyla gülümserim böyle teyzelere, o yaşa gelince ben de bu kadar bakımlı olabilsem diye. Bu bereyi görünce onlar geldi aklıma.

( Bunları burdastyle‘ dan buldum, demek istediğim model buydu. Özellikle eski dönemlerde oldukça fazla kullanılmış.)

Markası Forever 21 mış ama sitede göremedim. Aslında örgü bilenler için çocuk oyuncağı gibi gözüküyor. Ben örgüyü çok az biliyorum, hani atkı falan örmüşlüğüm vardır ama ilerisi için annemden yardım alırım. 
Acaba örgü bilenler nasıl yapıldığını anlatabilir mi bana?
Reklamlar

7 Yorum to “>Örgü Turban”

  1. >cnm mormal bı atkı orer gıbı bas olcune gore orersın onunu buzusturmek ıcınde uzun serıt orulecek fıyonk yapmak gıbı aynıgerısı dıkım zaten

  2. >Çok şıkmış gerçekten.. Benimde ancak annem yapabilir atkı dışında anlamam örgüden :D:D

  3. >Bende Yeliz.in yazdığına katılıyorum. Sadece düz olarak örmüşler birde örgü ilmekleri çok belli sanırım kalın şiş kullanmışlar.

  4. >fotoları görebilsem seve seve anlatırım ama maalesef bugün fotoları göremiyorum :( neden ki acep??

  5. >yelize katılıyorum düz atkı örer gb baş ölçüsüne göre örülmüş büzülen yerden birleştirilmiş. başın tepesi açık kalıcağı için orasıda başa göre içten dikilip birleştirilmiş önü büzüldükten sonra 2-3 parmak genişliğinde örülüp büzülen yere geçirilip halka şeklinde dikilmiş

  6. >bende düz şerit örülüp yapılmıştır diye düşünüyorum.hatta sizin post un sonunda yazdığınızı daha okumadan kafanda canlandı yapılışı..bende yapsam mı ne dedim kendi kendime :D şerit işlendikten sonra saç bantı gibi uçlar birleştirilip uzun kenerın bir tarafıda dikilip şapka tarzı bişey oluşur.küçük bir şerit işleyip dikilen kısa kenar bu şeritlede büzülebilir.şimdi hemen bu modeli işlicem inş anlattığım gibi olur.yaptığımda sizede haber veririm :) http://ugurbocegielsanatlari.blogspot.com

  7. >aynısı degil ama belki fikir verebilir mail adresine attım ,bunun sayılarını sayamadım önden başlıyorsun artırıyorsun şal gibi başlamıyorsun yapmaya çalırım salı günü haber verebilirim ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: