Evde Saç Rengi Açma

Eski yazılarımı okuyanlar bilirler, evde saç boyama konusunda baya tecrübem var ve genel olarak olabilecek tüm aksaklıkları da yaşadım. Eğer evde saç renginizi açmak istiyorsanız, ilk olarak üzerinde “açıcı” yazan bir saç boyası kullanmanız gerekiyor. Veya boyaların arkasındaki saç renklerinde koyu saça uygulanabiliyor olmasını görmeniz gerekli. Saçınızda boya yoksa işiniz çok kolay, istediğiniz rengi daha kolay elde edersiniz ama saçınızda boya varsa rengini açmak zor oluyor.

Özellikle siyah veya kızıl gibi yoğun renklere boyalıysa, evde saçınızın rengini açmayı denemenizi tavsiye etmem.

Bir de saçın rengi açılırken genel olarak kızıl tonlarda açılır. Eğer küllü bir renk istiyorsanız üzerine birkaç boya yapmanız gerekebilir.

Saçımın ilk hali, yaklaşık bir ay önce Garnier’ in çikolata kahvesine boyamıştım. Rengi sadece bir ton açacağım için 8 numaralı renk olan koyu sarıyı kullandım. Saçı açarken diplere özellikle sürmedim, dipler kendi rengim olduğu için sonradan kullanacağım boya zaten onu açacak.

Boyadıktan sonra kutunun üzerinde yazan süre kadar bekledim.( Eğer istediğiniz kadar açılmamışsa bekleme süresini uzatmak yerine tekrar saçı açmak daha iyi sonnuç veriyor. Bekleme süresi uzasa bile renk bir yere kadar açılıyor çünkü.) 30 dakika sonra sadece suyla duruladım ve kuruttum.

Açma işleminin sonucu aslında istediğim renge oldukça yakındı ama daha parlak bir sonuç istediğim için bu sefer de yine Garnier’ in altın kumralıyla boyadım. Garnier kullanmamın özel bir sebebi yok aslında, saçım kısa olduğu için o kadar yetiyor. Bir de markette indirimdeydi, bir ara denerim diye almıştım.

Ve gün ışığında saçımın son hali. Sadece bir ton (5 ten 6 ya) açtım ve koyu bakır gibi bir renk oldu. Bu rengi daha önce de denemiştim, bu yazımda vardı.

not : sadece bir ton açık renkle boyayacağım için açma işlemine gerek olmadığı düşünülebilir ama bazen dipler açık, uçlar koyu kalabiliyor açık renkle boyandığı takdirde. O yüzden riske atmak istemedim.

32 Responses to “Evde Saç Rengi Açma”

  1. doğum sonrası sizin saçlarınızda da dökülme oldumu acaba?
    Şu an kızım 5 aylık ve ben saçıma dokunmaya korkuyorum.
    Değişikşiklik yapmak güzelde bu durumda zor sanki..
    Bu arada saç renginiz çok hoş görünüyor..

    • Hem de nasıl. 3 aylıkken başladı ve yeni yeni azaldı diyebilirim.
      Açıkçası doğum sonrası dökülme için yapılabilecek hiçbir şey yok. Şampuanlar falan etki etmiyor.

  2. GERÇEKTEN HOŞ OLMUŞ.GÜLE GÜLE KULLANIN.

  3. laçin çok güzel olmuş bu ton ,boya akıtıcılarda var ayrı satılıyor zaza handa eminönünde kızıldan röfleye geçtigi zaman ablama yapmıştık

  4. merhaba,çok açıklayıcı olmuş teşekkürler. size de yakışmış..yalnız ben de emziriyorum halen . doktorum bebeğe zararı olacağıı düşündüğü için tavsiye etmemişti boyayı,siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

  5. bu renk sana çok çok daha yakışmış. Güle güle kullan. Alnına felan nasıl bulaştırmadan yapabiliyorsun bu arada? Ben kendime değil ama anneme teyzeme boya yaptığımda her seferinde mahvediyorum alın kulak kısımlarını :)

  6. ayyyy.. bravooo diyorum laçin hanım gerçekten hiç aklıma gelmemmişti böyle renk açmak…açılmaz diyee düşünürdüm hep.. ama harika olmuş şimdi bu tondan bir kaç zaman sonra dahada açabilirsiniz.. çok güzel olmuş güle güle kulalnın

  7. laçin sacın çok güzel olmuş.evde saçına bakım yapıyormusun.benimde doğumdan sonra çok döküldü.kabus gibiydi.saçını güle güle kullan.çok hoş.

    • Doğumdan sonra dökülme için hiçbir şey fayda etmedi bana :( Bu aralar yapmıyorum hiç bakım falan ama artık birşeyler yapacağım.

  8. ben çok beğendim laçin hanım… hiç aklıma gelmemişti böyle saç açmak… harikasınız vallaaa sizede çok yakışmış.. güle güle kullanın..

  9. Lacincim cildine bir sey mi oldu senin yoksa fotograflardan dolayi mi yanaklarinda sivilce ya da buna benzer bir sey var gibi gorunuyor.Eski fotograflarinda hic yoktu bunlar.
    Dogumdan sonra nadir citir ve guzel kalanlardansin.Kizin da senin gibi cok siirn ve guzel.Saclarin cok guzel ve kisa sac sana cok yakisiyor .Bu saca bogazli kazaklar ne guzel gider, kisin denemelisin eger giyebbiliyorsan.

  10. ben çok beyaz tenli biriyim hangi rengi önerirsiniz hiç saçımı boyamadım şimdiye kadar saç boyası saçı dolgun gösteriyo diyolar doğru mu acaba bide saç maskesi önerisinde bulunur musunuz cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    • Beyaz tenlilere bakır veya irlanda kızılını çok yakıştırıyorum ben. Saç boyası saçın yüzeyine tutunduğu için dolgun gösterebilir biraz ama çok da farkedeceğini zannetmiyorum.
      Maalesef saç maskesi çok kullanmıyorum ama pantene doğal sentez serisininki güzel.

  11. Saç renginizi açmak için hangi marka boyayı kullandınız?

    • Garnier color naturals kullandım yazıda da belirttiğim gibi ama açma işlemi için Palette yoğun renk açıcı yı öneririm, bir sonrakini onunla yaptım boyalı saçı bile hemen açıyor.

      • benim saçım kızl vardı karemele dönmek için çukulata kahveyle mokka arıştırıp bi kaç defa boyadım şimdide açılıp kareemele dönmesi gerekio ne yapmam gerekio

        • Saç renginizi açmak için yazıda belirttiğim IL1 isimli boyayla boyamanız gerekiyor. Sonrasında istediğiniz tonu boyayabilirsiniz.

  12. saçları iki kere arka arkaya boyamak zarar vermiyor mu. aslında bende saçımı boyarken bu yöntemi uygulamayı düşünmüş sonra saçlarımın zarar görmesinden korkup vazgeçmiştim.saç renginiz çok hoş olmuş…

    • ev tipi boyalar kuafördekiler gibi olmadığı için saçınız sağlıklıysa bir zarar vermiyor.
      O yazıdan sonra bir kere daha yaptım aynı işlemi, gayet sağlıklı şu an.

  13. Sevgili Lacheen ,

    Sana bu konuda bir şey danışmak istiyorum.

    Saçımın doğal rengi orta kumral , beyazlarım var , ben kumral boyamıştım fakat çok koyu oldu . Birazda kızıllık oldu.
    Ben kızıllık olsun istemiyorum ve açık kumral- kumral bi saç istiyorum. (DOĞALA EN YAKIN).Şimdi bu durumda benim de açmam gerekir mi. Dipten çıkanlar uçlarından daha kumral hiç kızıllık yok. Bir de markette küllü açık kumral gördüm. Acaba kızıllık olmaması için bunu mu kullanmalıyım. Bana fikir verirsen çok sevinirim.

    Sevgiler

    Aslı

    • Eğer boyalı saç, doğal rengine yakın veya daha açık renkse o zaman açmana gerek kalmaz. Ama sen koyu oldu diyorsun, sanırım önce açman gerekecek. Açıcıyı diplerden çıkan doğal saçına sürme eğer yaparsan. Doğal saçı çok açar, uçlarla diplerin rengini tutturamazsın. Sonrasında küllü kumrala boyayabilirsin. Boyalar, göründüğünden daha koyu tutuyor maalesef bir açık tonunu al. Açık kumral daha iyi olur.

  14. Çok teşekkür ederim , deneyince sonucu bildiririm sana. Sağol .

  15. saç kesiminiz çok yakışmış.hangi kuaför

  16. saçımı sıyahdan kızıla nasıl gecırebılırım en basta kızıla boyadım dıplerım acıldı sımdı ucları sıyah nasıl ucları kızıla boyayabılırım

  17. çok çok hoş :)

Trackbacks

Yorum bırakın